DISTRIBUIȚI
Infooggi

Poliția din Germania, Italia, Belgia și Olanda a arestat miercuri cel puțin 84 de suspecți care ar avea legături cu mafia italiană și a confiscat aproximativ două milioane de euro într-o acțiune comună îndreptată împotriva crimei organizate, relatează Associated Press, scrie Mediafax.

”Astăzi am trimis un mesaj clar grupărilor de crimă organizată din Europa”, a declarat Filippo Spiezia, vicepreședintele Eurojust, agenția europeană care a coordonat această acțiune.


Citește și : EXPLOZIE la o benzinarie din Italia. Doi morți și zeci de răniți

„Nu sunt singurii care pot opera peste granițe; la fel sunt și comunitățile judiciare și de aplicare a legii din Europa”, a adăugat acesta.

A fost cea de-a doua masă importantă în decursul a câtorva zile. Marți, autoritățile italiene au anunțat că au dezmembrat eșaloanele superioare ale mafiei din capitala siciliană Palermo prin arestarea a 46 de persoane, inclusiv bărbatul care ar fi preluat funcția de lider al organizației.

Acțiunile de miercuri au fost punctul culminant al unei investigații de doi ani, codificată cu numele Pollino, împotriva grupării mafiote Ndrangheta, în legătură cu acuzațiile de trafic de cocaină, spălare de bani, mituire și violență, a transmis Eurojust.

Ndrangheta este cea mai puternică organizație criminală din Italia, eclipsând de departe Cosa Nostra din Sicilia sau Camorra din Napoli.

Citește și : Funeraliile fostului președinte George H.V. Bush au început la Washington (VIDEO)