DISTRIBUIȚI
Time

Zece persoane au fost arestate şi un poliţist a fost rănit duminică în timpul unei manifestaţii la Melbourne, capitala statului federal australian Victoria, împotriva restricţiilor impuse pentru a lupta împotriva COVID-19, unii protestatari prezentând coronavirusul drept un complot al guvernului pentru a controla populaţia, informează AFP, scrie agerpres.

În jur de 150 de persoane s-au adunat lângă clădirea parlamentului statului Victoria, stat care a întârziat ridicarea restricţiilor din cauza unei creşteri a numărului de noi cazuri de contaminare legate de un abator din Melbourne.


Citește și : Obama, atac dur la adresa lui Trump: Gestionarea crizei, ‘un dezastru haotic absolut’

„Luptaţi pentru drepturile şi libertăţile voastre!”, se putea citi pe o pancartă, în timp ce unele persoane îşi strigau furia împotriva fondatorului Microsoft, scandând „Arestaţi-l pe Bill Gates!”.

Australia a înregistrat până în prezent în jur de 7.000 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, care a ucis mai puţin de 100 de persoane. Această ţară a fost salutată pentru eficacitatea măsurilor luate pentru combaterea epidemiei.
O purtătoare de cuvânt a poliţei din statul Victoria a anunţat că au avut loc 10 arestări în timpul manifestaţiei de duminică, în special pentru încălcarea regulilor de distanţare socială, iar în unele cazuri pentru încălcarea carantinei. „Trei dintre persoanele arestate au fost de asemenea inculpate pentru agresarea unui poliţist”, a precizat ea.

Citește și : FMI avertizează că protecţionismul ar putea afecta redresarea economiei mondiale

Medicul-şef al Australiei, Brendan Murphy, a deplâns „cantitatea de dezinformare stupidă care circulă” şi mai ales comentariile care leagă coronavirusul de tehnologia 5G.