DISTRIBUIȚI
Evangelical Focus

Ministrul ecuadorian pentru Afaceri Interne, Maria Paula Romo, a anunțat, într-un comunicat emis joi seara, că zece ofițeri de poliție și alți 30 de jurnaliști au fost eliberați de către protestatarii din Quito după ce au fost ținuți ostatici într-un centru cultural din capitală, relatează BBC, potrivit mediafax.

Ofițerii de ordine au fost reținuți ca ostatici, la sosirea acestora în capitala Quito, în clădirea unui centru cultural pe care protestatarii îl foloseau ca bază. Înainte de a fi eliberați, polițiștilor ostatici le-a fost impus să care sicriul unui protestatar care a murit în timpul confruntării cu forțele de ordine, după ce a fost lovit de o canistră cu gaz lacrimogen.


Citește și : Unitatea specială a GRU 29155 există, chiar dacă Kremlinul neagă

De la începutul manifestațiilor și până în prezent, au murit trei persoane, iar 650 de protestatari au fost reținuți de forțele de ordine.

Președintele Ecuadorului, Lenín Moreno, a anunțat, marți, mutarea sediilor autorităților centrale din capitala Quito, în orașul Guayaquil, ca urmare a creșterii nivelului de violență din cadrul manifestațiilor.

Mii de persoane protestează în capitala Ecuadorului față de decizia actualului Guvern de a elimina subvențiile pentru carburanți, în urma căreia prețul motorinei s-a dublat, iar cel al benzinei a avut o creștere mai moderată.

Citește și : Giuliani avertizează din nou că va face dezvăluiri despre presupuse afaceri ilegale în România ale familiei Biden