DISTRIBUIȚI
US News & World Report

Nouăzeci şi patru de migranţi, disperaţi să ajungă în Italia, refuză să părăsească o navă de containere în Libia, la o săptămână după ce au fost salvaţi de la înec pe mare, a declarat miercuri un oficial al gărzii de coastă libiene, citat de dpa, potrivit Agerpres.

Colonelul Tawfik Amohammed, un şef regional al gărzii de coastă, a spus că nava a salvat 94 de persoane dintr-o barcă ce se scufunda joi în largul oraşului Misrata din vestul Libiei.


Citește și : Salvini asigură că Italia rămâne o ‘ţară primitoare, generoasă şi solidară’

Nava, venită din Italia, se îndrepta spre Misrata pentru a descărca un transport de autoturisme când garda de coastă libiană i-a cerut să îi ia pe migranţi în contextul în care zona era pentru ea prea îndepărtată pentru a ajunge rapid acolo.

„Când le-am cerut migranţilor să coboare de pe navă, ei au refuzat şi ne-au spus să îi ducem în Italia”, a precizat acest oficial.

El a adăugat că mai târziu unii dintre ei erau dispuşi să debarce, dar au fost împiedicaţi de ceilalţi.

„Au loc negocieri cu migranţii, ce pot avea ca rezultat să le permită celor ce vor să plece să o facă”, a mai spus el.

Grupuri pentru drepturile omului şi medicale oferă asistenţă migranţilor la bordul navei aflate acum în portul Misrata.

Printre migranţi, majoritatea africani, sunt un copil şi o femeie, a adăugat oficialul.

Citește și : Fox News se alătură procesului judiciar declanşat de CNN împotriva administraţiei Trump

În ultimele luni, gărzile de coastă libiene au raportat interceptarea unor diferite ambarcaţiuni ce transportau sute de migranţi spre Europa prin Mediterana.

Libia a fost aruncată în haos după revolta armată din 2011 care l-a răsturnat pe dictatorul la putere de mult timp Muammar Gaddafi. Ţara nord-africană a devenit de atunci ca o poartă către Europa pentru oamenii ce fug de război, persecuţie şi sărăcie în ţările lor.