DISTRIBUIȚI

Zece combatanţi irakieni aparţinând unor miliţii pro-iraniene în estul Siriei au fost ucişi în atacuri aeriene care le-au vizat poziţiile, a informat marţi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), fără a identifica autorul acestor raiduri, relatează AFP, potrivit agepres.

Loviturile au avut loc în noaptea de luni spre marţi şi au vizat ”trei poziţii ale forţelor iraniene ale Gardienilor revoluţiei şi miliţiilor aliate” în sectorul Bukamal, la graniţa cu Irakul, potrivit OSDO.


Citeşte şi: Trump vorbeşte despre o vizită la Phenian: ‘Nu cred că suntem gata pentru asta’

”Zece irakieni din cadrul miliţiilor pro-iraniene au fost ucişi”, potrivit Observatorului, care dispune de o vastă reţea de surse în această ţară afectată de război din 2011 şi care s-a soldat cu peste 370.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate.

Atacul a avut loc în provincia Deir Ezzor, unde sunt prezente mai multe forţe.

Citeşte şi: Turcia, Rusia şi Iranul s-au angajat să menţină stabilitatea în Idleb

Aceste raiduri neidentificate au loc la mai mult de o săptămână după lovituri similare în zonă care au ucis 18 combatanţi, între care iranieni, potrivit OSDO.

Atacurile din 9 septembrie survin într-un context de tensiuni crescute între Israel, pe de o parte, şi Iran şi Hezbollahul libanez – angajate militar în Siria alături de regimul preşedintelui Bashar al-Assad – pe de altă parte.