DISTRIBUIȚI

La aproape jumătate de an după ce Uniunea Europeană şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele din Rusia, zece avioane deţinute sau controlate de ruşi rămân în Germania, potrivit unei relatări din media date publicităţii duminică, informează DPA, potrivit agerpres.

„Întrucât avioanele sunt vizate de o interdicţie de decolare şi de zbor din cauza regimului sancţiunilor UE, ele nu pot fi folosite de proprietar şi nu pot fi mutate în altă locaţie”, afirmă Ministerul Tranporturilor într-o declaraţie pentru grupul media RND.


Citeşte şi: Atacatorul lui Salman Rushdie a fost inculpat pentru tentativă de omor şi nu poate fi eliberat pe cauţiune – Black News

Potrivit informaţiilor difuzate de această media, trei avioane Antonov AN-124 sunt consemnate la sol la Leipzig, un avion cu reacţie Bombadier şi un Boeing 737 se află la Koln, în timp ce un Boeing 747 se află pe aeroportul Frankfurt-Hahn.

Alte patru avioane cu reacţie se află pe un aerodrom din oraşul Baden-Baden din sud-vestul Germaniei, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri cu SUA – Black News

Uniunea Europeană a închis spaţiul aerian pentru Rusia la sfârşitul lui februarie, drept reacţie la invazia sa din Ucraina.