DISTRIBUIȚI
Evening Standard

Zborurile pe aeroportul Gatwick, din sudul Londrei, au fost reluate miercuri seara, după o suspendare de aproximativ 2 ore, cauzată de o problemă de control al traficului aerian, informează AFP, potrivit agerpres.

„O problemă a sistemului de control al traficului aerian în turnul de control de la Gatwick a determinat suspendarea zborurilor de la 17:08 la 19:00”, a anunţat un purtător de cuvânt pe pagina de internet a aeroportului, la puţin timp după ora locală 19:00 (18:00 GMT). „Zborurile au fost reluate, dar călătorii sunt rugaţi să verifice orarul zborurilor cu companiile lor aeriene înainte de a se deplasa la aeroport”, a precizat informarea oficială.


Citește și : SUA şi Marea Britanie au o legătură care este mai presus de orice individ (Departamentul de Stat)

Traficul a început să fie reluat progresiv la Gatwick, „dar va mai dura ceva timp”, a scris pe Twitter organismul european care asigură securitatea traficului aerian, Eurocontrol.

Anterior, aeroportul anunţase că lucrează cu Air Navigation Solutions (ANS), o companie privată care gestionează deplasarea avioanelor pe aeroport, pentru rezolvarea problemei „cât mai rapid posibil” prezentând, totodată, scuze călătorilor pentru neplăcerile provocate.

Pista aeroportului Gatwick, al doilea ca importanţă din Regatul Unit, a mai fost închisă timp de 36 de ore în luna decembrie, după ce în zonă au fost semnalate drone. Incidentul a afectat atunci 140.000 de călători şi l-a costat 15 milioane de lire sterline pe operatorul de transport low-cost EasyJet, care este foarte activ pe acest aeroport.

Citește și : Rusia a lansat patru sateliţi militari