DISTRIBUIȚI
Passengers queue to check in for a flight on Singapore Airlines at O.R. Tambo International Airport in Johannesburg, South Africa, November 26, 2021. REUTERS/ Sumaya Hisham

Zborurile între Franţa şi zece ţări din Africa australă, inclusiv Africa de Sud, urmează să se reia – începând de sâmbătă -, în condţii ”drastice” care le vor permite să călătorească numai francezilor, cetăţenilor Uniunii Europene (UE), diplomaţilor şi personalului navigant, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal, reatează AFP, potrivit news.ro

Sosiri din şapte ţări din Africa australă au fost suspendate după ce Africa de Sud a anunţat că a descoperit varianta omicron a noului coronavirus.


Citește și : Antony Blinken felicită poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale

Călătorii urmează, de asemenea, să fe supuşi unui test covid-19 la sosirea în Franţa, şi să fie plasaţi în carantină timp de şapte zile în cazul unui test negativ şi de zece zile în urma unui test pozitiv.

De asemenea, toţi călătorii care provin din ţări din afara UE – inclusiv vaccinaţi – este necesar să prezinte un test negativ covid-19 efectuat cu cel mult 48 de ore mai înainte.

Franţa a suspendat vineri sosirile provenind din şapte ţări din Africa australă, inclusiv din Africa de Sud, din cauza ”descoperirii unei noi varinate a noului coronavirus, deosebit de îngrijorătoare”, anunţa atunci Guvernul francez.

Citește și : Instituţiile UE transmit mesaje de felicitare de Ziua Naţională a României