DISTRIBUIȚI

După două zile de perturbări majore cauzate de căderile masive de zăpadă, Aeroportul din Istanbul şi-a reluat miercuri cea mai mare parte dintre operaţiuni, a confirmat un reprezentant al aeroportului pentru DPA, potrivit agrepres.

Două dintre cele trei piste ale aeroportului au fost degajate complet de zăpadă. Compania care administrează aeroportul preconizează să-şi reia activitatea la capacitate maximă în a doua parte a zilei de miercuri, a precizat un purtător de cuvânt al aeroportului.


Citeşte şi: Termenul limită pentru vaccinarea anti-Covid a personalului NHS urmează să fie amânat – Black News

Nu sunt preconizate alte anulări ale unor curse, însă pasagerii sunt sfătuiţi în continuare să contacteze compania aeriană înainte de îmbarcare, a mai precizat oficialul.

Compania Turkish Airlines a recomandat de asemenea călătorilor care au curse pe aeroportul Sabiha Gokcen, în partea asiatică a oraşului, să contacteze operatorii înainte de plecare.

Aeroportul din Istanbul – un centru internaţional important – a fost închis temporar luni din cauza unei furtuni de zăpadă. Numeroşi pasageri au rămas blocaţi şi au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea în terminal.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini care arătau călători dormind pe podea şi protestând pentru a primi cazare la hotel. Sute de pasageri au rămas blocaţi, iar unii dintre aceştia au dormit pe bagaje, a relatat presa locală, printre care şi cotidianul Sozcu.

Citeşte şi: Washingtonul promite o ‘ripostă fermă’ Belarusului dacă ajută Rusia să invadeze Ucraina

Aeroportul, care a devenit operaţional în 2019, a găzduit în 2021 37 de milioane de pasageri care s-au îmbarcat pentru 269 de destinaţii din Orientul Mijlociu până în Americi.

Ninsorile sunt aşteptate să scadă în intensitate în oraşul de 16 milioane de locuitori, dar agenţia meteorologică a avertizat în legătură cu riscul formării poleiului şi chiciurei şi cu privire la vizibilitatea redusă. Sunt în continuare prognozate ninsori abundente pentru restul regiunilor din centrul Anatoliei.