DISTRIBUIȚI
observator.tv

Numeroase zboruri au fost anulate şi mai multe curse de tren au avut întârzieri în urma furtunilor care s-au abătut în week-end asupra centrului şi sudului Germaniei, informează luni DPA, potrivit agerpres.

Circa 41 de zboruri au fost anulate pe aeroportul internaţionalul din Frankfurt până duminică seara şi alte opt zboruri au fost deviate, a declarat luni un purtător de cuvânt al operatorului aeroportului Fraport.


Citește și : Spania şi Italia au ajuns la un acord pentru debarcarea migranţilor de pe nava Open Arms

De asemenea, din cauza avarierii cablurilor electrice, peste 400 de persoane au rămas blocate mai multe ore într-un tren inter-city, la Roth, în Bavaria, pompierii şi echipele de salvare fiind nevoiţi să intervină până la miezul nopţii pentru a scoate pasagerii din tren.

Avarierea cablurilor electrice şi copacii căzuţi pe şine au continuat să perturbe circulaţia feroviară în landul Hessa şi luni.

Serviciile de tren dintre Frankfurt şi Mannheim au fost suspendate, în condiţiile în care reparaţiile la un macaz, lovit de fulger, în apropiere de Waldorf, în sudul landului Hessa, sunt aşteptate să perturbe circulaţia până luni după-amiaza.

Citește și : Ministerul de Interne de la Ankara înlocuieşte din nou primari pro-kurzi din sud-estul Turciei

Furtunile au provocat pagube şi caselor şi maşinilor din regiune – acoperişul primăriei din Moerfelden-Walldorf (sudul landului Hessa) fiind avariat.

De asemenea, două persoane au fost rănite uşor la Mainz în urma căderii unui copac.