DISTRIBUIȚI
PressTV

Ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif a exclus sâmbătă o întâlnire între iranieni şi americani după reintroducerea sancţiunilor de către SUA împotriva Teheranului, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Este pentru prima oară când Iranul respinge într-un mod atât de explicit o ofertă la dialog propusă de preşedintele Donald Trump.


Citește și : O fostă consilieră îl acuză pe Trump de rasism; Casa Albă califică drept „minciuni” acuzaţiile

Întrebat de agenţia de presă Tasnim, apropiată conservatorilor, despre o posibilă întâlnire cu secretarul de stat Mike Pompeo sau cu alţi responsabili americani în marja apropiatei Adunări Generale a ONU din septembrie, Zarif a spus: „Nu, nu va fi nicio întâlnire”.

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său iranian Hassan Rouhani vor fi prezenţi la această sesiune.

„Cu privire la recenta propunere de discuţii a lui Trump, poziţia noastră oficială a fost anunţată de preşedinte şi de către noi. Americanii nu sunt oneşti şi aderenţa lor la sancţiuni nu permite nicio formă de negociere”, a declarat ministrul iranian agenţiei de presă locale.

Citește și : Un elicopter al securităţii civile joponeze s-a prăbușit; nouă morți

SUA au reintrodus sancţiunile împotriva Iranului marţi, după retragerea lor unilaterală în luna mai din acordul privind programul nuclear încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri.

Zarif s-a întâlnit frecvent cu fostul secretar de stat american John Kerry în cursul negocierilor care au dus la încheierea acestui acord.