DISTRIBUIȚI
The New Yorker

Atentatul soldat cu doi morţi, joi, la Chabahar, în sud-estul Iranului, este opera unor ”terorişti susţinuţi din străinătate”, a acuzat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif, relatează AFP, scrie News.ro .

”Terorişti susţinuţi din străinătate au ucis şi rănit nevinovaţi la Chabahar”, denunţă Javad Zarif.


Citește și : Ce a urmat după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului?

”Să fie clar: Iranul îi va traduce pe aceşti terorişti şi pe stăpânii lor în justiţie”, adaugă şeful diplomaţiei iraniene.

”Aşa cum am dovedit-o în trecut, asemenea crime nu vor rămâne nepedepsite. În 2010, forţele noastre au interceptat şi capturat extremişti plecaţi din EAU (Emiratele Arabe Unite)”, mai spune el în acest mesaj.

Mohammad Javad Zarif se referă astfel la interceptarea, în spaţiul aerian iranian, a unui avion de linie care decolase de la Dubai către Kîrgîzstan, la bordul căruia se afla Abdolmalek Rigi, liderul grupării separatiste sunnite Jundallah (”Soldaţii lui Allah”), aflate la originea unei rebeliuni sângeroase în Sistan-Balucistan, o provincie în sud-estul Iranului în care a avut loc atentatul.

Rigi a fost judecat şi executat prin spânzurare în Iran, în iunie 2010.

Doi poliţişti au fost răniţi joi la Chabahar, un oraş portuar situat în provincia Sistan-Balucistan, într-un atentat sinucigaş vizând un post de comandament al poliţiei în care a fost implicată o maşină-capcană, dar şi bărbaţi înarmaţi.

Citește și : Sub egida ONU, Guvernul şi rebelii huthi din Yemen caută o cale de împăcare în Suedia