DISTRIBUIȚI
PressTV

Actele de sabotaj din zona Golfului Persic au rolul de a conduce la izbucnirea unui conflict militar, a acuzat marţi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de agenţia Associated Press, potrivit mediafax.

Atacurile care au vizat petroliere în largul coastelor Arabiei Saudite au rolul declanşării unui conflict, a afirmat Mohammad Javad Zarif.


Citește și : Alertă de tsunami, după un cutremur de 7,7 în Papua Noua Guinee

Ministrul iranian de Externe se află la New Delhi, unde a discutat inclusiv despre „activităţile suspecte şi despre actele de sabotaj din regiune”.

Arabia Saudită, principalul inamic al Iranului, susţine că două petroliere au fost vizate de acte de sabotaj în largul Emiratelor Arabe Unite. Incidentul s-a produs exact după ce Statele Unite avertizaseră că „Iranul sau grupuri intermediare” ar putea perturba traficul maritim în Golful Persic după impunerea de noi sancţiuni americane în contexul retragerii Washingtonului din Acordul atomic internaţional.

Citește și : Spania: Cei cinci separatişti catalani aleşi în parlament vor ieşi din închisoare pentru a depune jurământul