DISTRIBUIȚI
www.standard.co.uk

Compania care deţine YouTube, Alphabet Inc., a anunţat luni că anul viitor intenţionează să crească numărul angajaţilor care analizează şi elimină materialele violente sau extremiste de pe platforma video, relatează Reuters, potrivit agerpres.

YouTube ia măsuri ferme pentru a-şi proteja utilizatorii împotriva conţinutului necorespunzător, prin politici mai stricte şi prin echipe mai mari de aplicare a acestora, a scris, într-o postare pe blog, Susan Wojcicki, CEO al YouTube.


Citeşte şi: Fiul preşedintelui yemenit ucis JURĂ răzbunare: ‘Va fi iadul răsunând în urechile Iranului’

„Acţionăm de asemenea ferm împotriva comentariilor, lansând noi instrumente de moderare a comentariilor şi, în unele cazuri, eliminând cu totul comentariile”, a spus Susan Wojcicki.

Obiectivul este ca numărul angajaţilor Google din întreaga lume responsabili cu eliminarea materialelor care ar putea încălca politicile companiei să ajungă la 10.000 în 2018, a mai afirmat ea.

Citeşte şi: Vocea Americii şi Radio Europa Liberă sunt oficial ‘agenţi străini’ în Rusia

YouTube a dezvoltat deja un program automat pentru identificarea clipurilor cu conţinut extremist, iar acum vrea să facă acelaşi lucru cu clipurile care încurajează discursul bazat pe ură sau care nu sunt potrivite pentru copii.

Însă, în contextul înăspririi regulilor, compania a primit plângeri din partea celor care încarcă clipuri pe YouTube că acest program este supus erorilor.