DISTRIBUIȚI
commons.wikimedia.org

YouTube nu a descoperit nicio probă privind o posibilă interferenţă a Rusiei în referendumul asupra Brexitului în 2016, a declarat joi un director executiv al companiei, vorbind într-o reuniune a unei comisii parlamentare britanice care anchetează cu privire la ‘ştirile false’ (‘fake news’), relatează agenţia de presă Reuters.

Juniper Downs, şefa pentru politici publice a YouTube, a declarat că, în cadrul anchetei sale, această diviziune a Google nu a găsit ‘nicio dovadă de interferenţă rusă în referendumul cu privire la Brexit’, într-o reuniune organizată joi de Comisia britanică pentru digital, media, cultură şi sport la Universitatea George Washington, potrivit agerpres.


Relaţiile dintre Rusia şi Marea Britanie sunt la ora actuală marcate de tensiuni. Premierul britanic Theresa May a acuzat anul trecut Moscova de ‘agresiune militară’ şi a spus că există dovezi ale amestecului Rusiei în alegeri din străinătate.

Citește și : UE vrea sancţiuni extinse către preşedintele venezuelean Nicolas Maduro

Kremlinul, care sub conducerea preşedintelui Vladimir Putin a recuperat o parte din influenţa globală pierdută după prăbuşirea URSS, neagă orice ingerinţă în alegerile din Occident. Cu toate acestea, Moscova este suspectată de interferenţă în alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA.