DISTRIBUIȚI

YouTube a blocat trei conturi legate de Mişcarea Identitară de extremă dreapta, a confirmat marţi un purtător de cuvânt al platformei video, informează dpa, potrivit agerpres.

Printre conturile blocate este şi cel al activistului austriac Martin Sellner (foto), lider al acestei mişcări paneuropene ce promovează o ideologie al etnopluralismului şi are în special susţinători tineri.


Citeşte şi: România ÎŞI SUSPENDĂ activitatea Secţiei Consulare la Washington

Filiala germană a Mişcării Identitare, care ar avea în jur de 600 de membri, se află sub supravegherea serviciilor de informaţii interne.

Decizia platformei YouTube a survenit după ce la sfârşitul săptămânii trecute Twitter a blocat contul lui Sellner. Facebook şi Instagram au pus mai demult Mişcarea Identitară pe lista neagră.

Purtătorul de cuvânt al YouTube nu a precizat motivele exacte pentru blocarea celor trei conturi, referindu-se în schimb la termenii de utilizare ai site-ului.

Înregistrările video ale lui Sellner de pe YouTube apar ca fiind şterse, cu următorul mesaj: „Acest video nu mai este disponibil pentru că a fost închis contul asociat cu acel video”.

Citeşte şi: Ziua Franţei este sărbătorită sobru; Macron îşi prezintă planul post-epidemie

Pe site-ul său web, Sellner promite că va declanşa o acţiune în justiţie „împotriva acestor închideri nefondate”.

În jur de 100.000 de oameni erau abonaţi la canalul lui Martin Sellner de pe YouTube. Pe Twitter, el avea puţin sub 40.000 de urmăritori.