DISTRIBUIȚI

Cu mai puţin de două luni până la alegerile prezidenţiale din SUA, YouTube a început să adauge un context la videourile care evocă votul prin corespondenţă, un subiect controversat în timpul campaniei, pentru a reduce răspândirea dezinformării, relatează AFP, potrivit agerpres.

În timpul căutărilor unui video despre un candidat, YouTube le va propune astfel automat internauţilor informaţii practice privind procesul electoral.


Citeşte şi: Ecuador a dat ordin pentru ARESTAREA fostului preşedinte

Într-un anunţ făcut miercuri, platforma video precizează că adaugă prin urmare chestiunea votului prin corespondenţă la lista de subiecte pe care le urmăreşte deoarece ea lasă loc de informaţii false, cărora le opune contraargumente.

Votul prin corespondenţă ar urma să fie amplu folosit la alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie din cauza epidemiei de COVID-19, însă preşedintele Donald Trump pune cu regularitate sub semnul întrebării aceste mijloc de vot, temându-se de fraudă.

De acum, în SUA, atunci când un internaut va viziona un video care implică în căutarea sa cuvintele „vot prin corespondenţă” va vedea de asemenea o fereastră de informare care îi indică „informaţii fiabile”. Acestea sunt redactate de un centru de studii neutru, Bipartisan Policy Center, a precizat Leslie Miller, vicepreşedintă a YouTube pentru afaceri publice.

Această fereastră de informare apare odată ce videourile, indiferent cine este cel care vorbeşte sau cine le încarcă pe YouTube, chiar dacă este vorba de preşedintele SUA, a precizat YouTube pentru AFP.

Grupul a mai folosit această strategie de a adăuga context asupra altor teme supuse unor informaţii false, cum ar fi mersul pe Lună sau epidemia de COVID-19.

Citeşte şi: Trump bagă râcă în familia prinţului Harry: ‘Îi doresc mult curaj, va avea nevoie!’

YouTube a mai făcut să apară ferestre de informare practice (în engleză sau spaniolă) şi despre cum te poţi înregistra pe listele electorale şi despre cum să votezi, imediat ce un internaut caută un video despre candidaţii la preşedinţie, dar şi pentru Congres.

„Lucrăm intens pentru a face din YouTube o sursă mai fiabilă de actualităţi şi de informaţii, precum şi o platformă deschisă pentru un discurs politic sănătos”, a adăugat Leslie Miller.

Toate reţelele de socializare, care sunt deseori acuzate că nu luptă suficient împotriva conţinuturilor problematice sau periculoase, încep să desfăşoare rând pe rând un arsenal de măsuri pentru a lupta împotriva dezinformării privind noul coronavirus sau alegerile prezidenţiale din SUA.