DISTRIBUIȚI
Arab News
Yemeni pro-government forces gather on the eastern outskirts of Hodeida as they continue to battle for the control of the city from Huthi rebels on November 10, 2018. (Photo by STRINGER / AFP)

Cel puţin 61 de combatanţi – 43 rebeli şi 18 loialişti – au fost ucişi în ultimele 24 de ore în lupte la Hodeida, un oraş-port în vestul Yemenului ţintă a unei ofensive a forţelor proguvernamentale sprijinite de Riad, au anunţat duminică surse militare şi spitaliceşti, informează France Presse, scrie Agerpres.

Acesta este un bilanţ parţial. Zeci de luptători rebeli răniţi au fost transportaţi spre capitala Sanaa, la est, şi în provincia Ibb din sud, a declarat o sursă de la spitalul militar din Hodeida. Bilanţul morţilor a fost confirmat de un responsabil militar proguvernamental.


Citește și : CENTENARUL ARMISTIŢIULUI – Peste 70 de lideri politici din întreaga lume se reunesc la Paris

Ofensiva de la Hodeida, sprijinită de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, a fost lansată în iunie, dar s-a intensificat în mod semnificativ de la 1 noiembrie cu un bilanţ de peste 400 de morţi în ambele tabere. Rebelii houthi, care controlează şi capitala Sanaa, sunt sprijiniţi de Iran.

Yemenul este scena celei mai grave crize umanitare din lume, potrivit ONU, care precizează că 14 milioane de civili sunt în situaţie de „pre-foamete”.

Citește și : Franța: Trump nu a participat la comemorarea militarilor americani ucişi în Primul Război Mondial din cauza ploii