DISTRIBUIȚI
safety4sea.com

Aproape cincizeci de civili şi rebeli yemeniţi au fost ucişi în ultimele 24 de ore în raiduri aeriene ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită în provincia Hodeida de la Marea Roşie, au anunţat joi responsabili medicali, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unor surse locale, aviaţia coaliţiei a efectuat nouă lovituri aeriene în noaptea de miercuri spre joi, precum şi joi dimineaţă, împotriva diferitelor poziţii rebele în această provincie strategică din vestul Yemenului aflat în război.


Citeşte şi: Pentru prima oară în ultimii 29 de ani, A NINS în Florida – VIDEO

Potrivit bilanţului anunţat de patru spitale ale oraşului Hodeida, capitala provinciei cu acelaşi nume, 36 de rebeli au fost ucişi în atacuri, precum şi 12 civili, care au fost loviţi din „greşeală”, au declarat aceste surse.

Coordonatorul umanitar al ONU în Yemen, Jamie McGoldrick, a declarat joia trecută că 68 de civili au fost ucişi cu două zile înainte în raidurile aeriene ale coaliţiei arabe. Aceasta din urmă l-a acuzat pe McGoldrick de parţialitate în favoarea insurgenţilor yemeniţi, dar fără a nega moartea civililor.

Coaliţia sub comandament saudit şi-a intensificat bombardamentele aeriene împotriva rebelilor după interceptarea, la 19 decembrie, a unei rachete trase de houthi spre Riad. Ea intervine în Yemen din martie 2015 în sprijinul preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi. Acesta din urmă a fost izgonit din Sanaa când rebelii houthi au ocupat capitala yemenită în septembrie 2014, precum şi suprafeţe mari din teritoriul ţării.

Peste 8.750 de persoane au fost ucise de la intervenţia coaliţiei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).