DISTRIBUIȚI

Preşedintele chinez Xi Jinping va participa la o ceremonie în Hong Kong pentru a sărbători 25 de ani de la retrocedarea oraşului către China, a anunţat sâmbătă agenţia de presă de stat Xinhua, informează mediafax.

Xi Jinping va participa, de asemenea, la inaugurarea următoarei administraţii din Hong Kong, a precizat Xinhua, într-o călătorie care va marca prima sa ieşire din China continentală de la începutul pandemiei, scrie France 24.


Citește și : Există dovezi de transmitere locală a variolei maimuței (CDC)

„Preşedintele Xi Jinping va participa la o reuniune de celebrare a celei de-a 25-a aniversări a revenirii Hong Kong-ului la patria mamă”, a relatat Xinhua.

„Xi, care este şi secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez şi preşedinte al Comisiei Militare Centrale, va participa, de asemenea, la ceremonia de inaugurare a celui de-al şaselea mandat al guvernului din Regiunea Administrativă Specială Hong Kong”, a adăugat aceasta.

Xi a vizitat ultima dată fosta colonie britanică în 2017 pentru a depune jurământul liderului oraşului, Carrie Lam, şi este un obicei ca liderii chinezi să călătorească în oraş pentru datele cheie ale aniversărilor de predare-primire.

Citește și : Ministrul spaniol al Apărării avertizează că Rusia ar putea să lanseze atacuri cibernetice în timpul summitului NATO

Însă focarele de coronavirus atât în China continentală, cât şi în Hong Kong au generat întrebări cu privire la faptul dacă Xi ar risca să călătorească în oraş, în condiţiile în care Beijingul rămâne angajat într-o strategie „zero-Covid”.