DISTRIBUIȚI
The Australian

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a spus marţi preşedintelui Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus că noul coronavirus este un ”diavol” şi că China este sigură că va învinge în lupta împoriva acestuia, relatează Reuters, scrie news.ro .

Xi Jinping şi-a exprimat convingerea că OMS şi comunitatea internaţională vor face o evaloare ”calmă, obiectivă şi raţională” a noului coronavirus, potrivit televiziunii de stat chineze.


Citește și : Brexitul şi implicaţiile sale asupra studenţilor

Cei doi au discutat despre modalităţi de protejare a chinezilor şi străinilor în zone afectate de epidemie şi ”alternative posibile” la evacuări, a anunţat un purtător de cuvânt OMS, Christian Lindmeier.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, care se află la Beijing de luni, urmează să revină miercuri la Geneva, a precizat el.

Citește și : Comisia Europeană ar putea finanţa repatrierea cetăţenilor UE din China

Comitetul OMS de Urgenţă este ”ţinut la curent” cu evoluţia epidemiei, care s-a răpândit în alte 13 ţări, a precizat purtătorul de cuvânt.

OMS nu a constatat o răspândire a virusului de la om la om între călători care se întorc din China – cu excepţia unui al doilea membru al familiei infectat de către o rudă care s-a întors în Vietnam -, ”o veste bună, dar care desigur se poate schimba”, a subliniat Lindmeier.