DISTRIBUIȚI

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a declarat omologului său american Donald Trump, într-o discuţie telefonică purtată vineri, că apreciază dorinţa Washingtonului de a rezolva problema nord-coreeană pe cale politică, exprimându-şi speranţa că Statele Unite şi Coreea de Nord vor începe dialogul cât mai curând posibil şi vor depune eforturi pentru rezultate pozitive, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând presa de stat chineză.

Discuţia a avut loc la o zi după ce Donald Trump şi-a dat acordul să participe la un summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, ‘într-un loc şi la un dată ce urmează să fie stabilite’, potrivit Casei Albe, conform agerpres.


În cursul convorbirii, Xi i-a transmis lui Trump speranţa sa că toate părţile vor arăta bunăvoinţă şi vor evita orice gest care ar putea afecta sau interfera cu actualul curs al îmbunătăţirii situaţiei în Peninsula Coreeană.

Citește și : Siria : Un convoi umanitar a ajuns în Ghouta Orientală

Pe de altă parte, Xi Jinping i-a transmis omologului de la Casa Albă că SUA şi China ar trebui să se axeze pe cooperare, reducerea diferenţelor, promovarea unei cooperări din care ambele ţări să aibă de câştigat, şi să depună eforturi pentru noi progrese în relaţiile bilaterale în acest an.

Potrivit televiziunii chineze de stat CCTV, Donald Trump a afirmat că Phenianul a arătat o atitudine pozitivă şi că discuţiile americano-nord-coreene vor fi şi în beneficiul altor state. Preşedintele american a mai declarat că Washingtonul este conştient de importanţa rolului Beijingului în peninsulă, a mai relatat televiziunea chineză.