DISTRIBUIȚI
China Daily

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a denunţat, în discursul rostit marţi la Adunarea Generală ONU, abordările unilaterale pe plan internaţional, cerând cooperare pentru soluţionarea problemelor mondiale şi reformarea „sistemului global de guvernare”, informează mediafax.

„În primul rând, pandemia Covid-19 ne aminteşte că trăim într-un sat global interconectat, cu mize comune. Nicio ţară nu ar trebui să facă ceea ce vrea sau să aibă abordări hegemonice, de intimidare sau să fie şeful lumii”, a afirmat Xi Jinping, citat de cotidianul The Guardian şi de agenţia Xinhua.


Citește și : Trump i-a sunat pe deputaţii scandinavi care l-au propus la Premiul Nobel pentru Pace

„Îngroparea capului în nisip ca struţul sau eforturile de a lupta împotriva globalizării cu lancea lui Don Quixote reprezintă acţiuni contra curentului istoriei. Lumea nu va reveni niciodată la izolare şi nimeni nu poate întrerupe legăturile dintre ţări”, a subliniat Xi Jinping.

„Ţările ar trebui să respingă unilateralismul şi protecţionismul şi ar trebui să asigure funcţionarea stabilă şi facilă a reţelelor industriale şi de aprovizionare mondiale”, a precizat liderul de la Beijing.

Vezi și : Un guru celebru în Rusia a fost ARESTAT de forțele speciale – VIDEO

Xi Jinping a pledat pentru lansarea unei „revoluţii ecologice” la nivel mondial şi pentru reformarea „sistemului global de guvernare”.