DISTRIBUIȚI
dpa

Preşedintele chinez Xi Jinping a discutat miercuri cu Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, după noi dezvăluiri de presă cu privire la represiunea din Xinjiang, informează AFP, citând televiziunea publică CCTV, potrivit agerpres.

China este acuzată de Washington că tolerează „de la cel mai înalt nivel” abuzurile împotriva uigurilor, într-un moment în care Michelle Bachelet desfăşoară o vizită oficială în Xinjiang, unde Beijingul este acuzat că duce o represiune împotriva acestei minorităţi musulmane.


Citeşte şi: ATAC ARMAT într-o şcoală din SUA! 14 copii şi un adult au fost ucişi! – Black News

Vizita se anunţă una dificilă pentru fosta preşedintă chiliană, care ar putea să nu beneficieze de un acces liber şi riscă să fie folosită de autorităţile chineze în apărarea lor, subliniază unii observatori.

„Problemele legate de drepturile omului nu trebuie să fie politizate, instrumentalizate sau să aibă standarde duble”, a declarat la rândul său, în timpul unei videoconferinţe, preşedintele Xi, potrivit declaraţiilor sale transmise de CCTV.

„Fiecare ţară are o situaţie diferită” şi, prin urmare, „are o cale de dezvoltare a drepturilor omului care trebuie să se potrivească condiţiilor sale naţionale”, a declarat liderul chinez. „Nu există ‘ţară perfectă’ în materie de drepturi ale omului”, a estimat el.

Citeşte şi: Situaţia din regiunea Lugansk ‘se înrăutăţeşte din oră în oră’ – Black News

Un consorţiu de 14 instituţii media străine a publicat marţi documente despre care afirmă că provin din piratarea computerelor poliţiei din Xinjiang, regiune din nord-vestul Chinei. Acestea aruncă o lumină crudă asupra situaţiei musulmanilor uiguri. Printre aceste documente figurează mii de fotografii prezentate ca fiind făcute în „lagăre de detenţie” şi care arată feţele a numeroşi „deţinuţi”, printre care femei, minori şi persoane în vârstă.

Documentele scrise acreditează ideea unei represiuni ordonate de la vârful statului chinez.