DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministrul de finanţe în exerciţiu al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, a fost ales marţi cu o majoritate covârşitoare în funcţia de preşedinte al Bundestagului, camera legislativă inferioară a parlamentului, informează Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Wolfgang Schaeuble, care la 75 de ani este cel mai vârstnic deputat în Bundestag, a fost nominalizat săptămâna trecută pentru această funcţie de blocul conservator CDU/CSU al cancelarului german Angela Merkel. Marţi, el a obţinut 501 de voturi din totalul posibil de 709.


Citeşte şi: Cei mai mari idioţi ai secolului! Aşa au fost numiţi patru tineri australieni care au înotat în apele crocodililor

Schaeuble ar putea fi nevoit să recurgă la întreaga sa autoritate politică pentru a ţine în frâu noul legislativ care promite să fie „indisciplinat”, având un număr record de şase facţiuni parlamentar, inclusiv Alternativa pentru Germania (AfD), prima formaţiune importantă de dreapta care intră în Bundestag după al doilea război mondial.

AfD a câştigat mai mult de 90 de mandate în alegerile federale din septembrie, ceea ce înseamnă că viitorul cabinet Merkel IV se va confrunta cu o opoziţie puternică din ambele extreme ale spectrului politic. Miercuri, la Berlin, vor începe discuţiile exploratorii în vederea formării unei coaliţii între CDU/CSU, liberali şi Verzi.