DISTRIBUIȚI

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, îl va nominaliza luni pe fostul diplomat de carieră William Burns pentru funcţia de director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a anunţat echipa de tranziţie a lui Biden, într-un comunicat citat de Reuters, potrivit agerpres.

„Poporul american va dormi fără griji cu el (Burns – n.r.) în calitate de viitor director al CIA. Bill Burns este un diplomat exemplar, cu o experienţă de câteva decenii pe scena mondială, care ne-a protejat populaţia şi ţara. Împărtăşeşte aceeaşi opinie ca şi mine, cum că serviciile de informaţii trebuie să fie apolitice şi că profesioniştii dedicaţi din cadrul serviciilor secrete merită gratitudinea şi respectul nostru”, se menţionează în comunicatul echipei lui Biden, preluat de CNN.


Citește și: Petrecăreții care au sfidat pandemia, AMENDAȚI drastic la o petrecere din Belgia

William Burns, fost adjunct al secretarului de stat, are o carieră diplomatică întinsă pe 33 de ani.

La momentul actual, el este preşedintele Carnegie Endowment for International Peace, un think-tank în domeniul relaţiilor internaţionale, şi potrivit prezentării de pe site-ul Carnegie vorbeşte araba, rusa şi franceza.

Citește și: Un an de la primul deces de coronavirus, anunțat oficial de China

Dacă numirea sa va fi confirmată, Burns va deveni primul director din istoria CIA a cărui experienţă profesională a fost clădită în cadrul Departamentului de Stat.