DISTRIBUIȚI

Actriţa americană Whoopi Goldberg şi-a cerut scuze după ce a fost criticată pentru că a afirmat că Holocaustul „nu a fost despre rasă”, informează Reuters, potrivit agerpres.

Vedeta americană, co-prezentatoare a emisiunii „The View”, difuzată de postul american de televiziune ABC, a declarat luni că Holocaustul a fost „despre lipsa de umanitate a omului faţă de om” şi a implicat „două grupuri de albi”.


Citeşte şi: NeoCoV: Oamenii de știință din Wuhan avertizează despre un nou tip de coronavirus cu rată mare de deces și infecție – Black News

Artista, premiată cu Oscar, şi-a cerut ulterior scuze pentru aceste afirmaţii.

„În emisiunea de azi, am spus că Holocaustul ‘nu este despre rasă, ci despre lipsa de umanitate a omului faţă de om’. Ar fi trebuit să spun că este despre amândouă”, a precizat ea pe Twitter.

Discuţia din cadrul emisiunii a avut loc după ce un consiliu şcolar din Tennessee a votat pentru scoaterea romanului grafic „Maus”, de Art Spiegelman, recompensat cu premiul Pulitzer şi având drept temă ororile Holocaustului, din programa de limbă şi literatură engleză pentru clasa a opta, invocând preocupări legate de limbaj şi de prezenţa unui desen nud.

Citeşte şi: Rusia a trimis un răspuns scris Statelor Unite – Black News

„Nu, Whoopi Goldberg! Holocaustul a fost despre anihilarea sistematică de către nazişti a evreilor – pe care ei îi considerau o rasă inferioară. I-au dezumanizat şi au folosit această propagandă rasistă pentru a justifica uciderea a 6 milioane de evrei. Distorsionarea Holocaustului este periculoasă”, a declarat Jonathan Greenblatt, directorul executiv al Ligii Anti-Defăimare, pe Twitter.

„Poporul evreu din întreaga lume a avut întotdeauna sprijinul meu şi asta nu se va schimba niciodată. Îmi pare rău pentru durerea pe care am provocat-o”, a adăugat Whoopi Goldberg.