DISTRIBUIȚI
Twitter

Insulele Canare (Spania) au primit în weekend 1.275 de migranţi sosiţi din Africa în 42 de ambarcaţiuni din lemn, au anunţat luni autorităţile locale, transmite DPA, potrivit agerpres.

Numărul migranţilor care pleacă cu ambarcaţiuni din nordul şi vestul Africii către arhipelagul spaniol din Atlantic a sporit rapid în acest an. De la începutul lunii ianuarie, aproximativ 17.000 de migranţi au ajuns în Canare.


Vezi şi: SpaceX a decolat cu oameni la bord spre Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Bărcile, majoritatea dintre ele dotate cu un motor extern, au plecat în principal din Maroc şi Mauritania, dar unii au venit din Senegal, ţară situată la 1.500 de kilometri sud de insulele Canare.

Principalele motivaţii ale celor care pornesc în această tentativă periculoasă în speranţa unei vieţi mai bune în Europa sunt pandemia de COVID-19, sărăcia, şomajul şi violenţa.

Majoritatea migranţilor sunt aduşi în portul Arguineguin, din insula Gran Canaria, pentru înregistrare şi testare la COVID-19.

Citeşte şi: Incendiu puternic într-o staţie de metrou din Berlin! Patru oameni au fost răniţi

Unii dintre imigranţi trebuie să aştepte timp de mai multe săptămâni într-o tabără de corturi provizorie, construită pe un dig. De aici oamenii sunt distribuiţi către adăposturi de urgenţă şi către hoteluri cu locuri vacante, practică tot mai criticată de sectorul turistic.

În urmă cu zece zile, guvernul de la Madrid a anunţat că va închide tabăra de corturi temporară şi va deschide un centru de primire pentru migranţi.