DISTRIBUIȚI

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma avalanşelor produse în Elveţia în acest weekend, au informat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Alte câteva au fost luate de o avalanşă produsă duminică pe înălţimile de deasupra Montreux-ului, în vestul ţării, a declarat poliţia cantonală din Vaud, confirmând informaţiile apărute în presa elveţiană. Poliţia nu va comunica detalii despre posibilele victime înainte de luni, o anchetă fiind în curs de desfăşurare, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că vrea să-l reducă la tăcere pe Alexei Navalnîi

Un schior în vârstă de 53 de ani a murit sâmbătă într-o avalanşă produsă în regiunea Klosters din estul ţării. Bărbatul schia în afara pârtiei în compania unei alte persoane care a reuşit să se salveze, a declarat poliţia cantonală din Grisons.

Alte două persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în avalanşe produse în cantoanele Obwalden şi Schwyz, din centrul Elveţiei.

Bărbatul decedat în cantonul Schwyz cobora o pantă abruptă, departe de pârtie, când a fost surprins de o avalanşă cu o lăţime de 100 – 150 de metri care l-a îngropat chiar în timp ce îşi declanşa airbag-ul de avalanşă, a precizat poliţia.

Citeşte şi: Australia NU crede în vaccin şi rămâne ÎNCHISĂ tot anul 2021

Victima a murit la spital.

În urma acestor accidente, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în avalanşe produse în această iarnă în Elveţia a crescut la 11, potrivit agenţiei de presă elveţiene ATS.