DISTRIBUIȚI

Autorităţile americane analizează posibilitatea de a trimite la Kiev o delegaţie oficială la nivel înalt în semn de solidaritate cu Ucraina, ţară invadată de forţele ruse în 24 februarie, a anunţat miercuri o sursă apropiată acestui dosar, potrivit Reuters, potrivit agerpres.

Secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării Austin Lloyd sunt candidaţii potenţiali pentru această vizită surpriză la Kiev, fiind improbabilă o vizită a preşedintelui Joe Biden, a adăugat sursa.


Citeşte şi: Andrzej Duda acuză de la Kiev: ‘Este terorism, nu război!’ – Black News

Deocamdată nu a fost luată o decizie. Discuţiile pe acest subiect au fost relatate prima dată de Politico.

Alţi lideri occidentali, printre care premierul britanic Boris Johnson şi preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, s-au deplasat recent în Ucraina pentru a exprima solidaritatea cu această ţară.

Citeşte şi: Marine Le pen ar fi deschisă unei Franțe care PLEACĂ din Uniunea Europeană – Black News

În acelaşi timp, guverne occidentale trimit ajutoare militare suplimentare pentru a spori capacitatea de apărare a Ucrainei înaintea a ceea ce se anunţă a fi o ofensivă de amploare a armatei ruse în estul şi sudul ţării pentru a prelua controlul complet asupra provinciilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

La 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.