DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat joi că SUA urmăresc desfiinţarea paşnică a programului nuclear al Coreei de Nord, dar a avertizat Phenianul să nu subestimeze puterea militară sau determinarea Americii, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

„Forţele noastre sunt pregătite şi naţiunea noastră este hotărâtă”, a declarat Pence într-un discurs în faţa soldaţilor americani de la baza aeriană Yokota din Japonia.


Citeşte şi: Un apropiat al lui Trump demisionează după ce a fost acuzat că şi-a bătut nevestele

Statele Unite „vor căuta întotdeauna pacea, ne vom zbate pentru un viitor mai bun, dar voi, instrumentele puterii americane, ştiţi şi le arătaţi şi adversarilor noştri care sunt toate opţiunile de pe masă”, a spus vicepreşedintele SUA.

Orice atac, inclusiv „utilizarea armei nucleare”, va primi un „răspuns rapid, zdrobitor şi eficace”, a dat asigurări Pence.

Miercuri, vicepreşedintele american i-a dat asigurări premierului nipon Shinzo Abe că Washingtonul stă „umăr la umăr” cu Japonia şi alţi aliaţi în efortul de a atinge obiectivul denuclearizării Coreei de Nord şi a anunţat că Washingtonul se pregăteşte să facă publice „cele mai dure” sancţiuni economice de până acum împotriva Coreei de Nord.

Pence, care şi-a început marţi vizita în Japonia, se va deplasa joi în Coreea de Sud pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, localitate situată la doar circa 80 de km de graniţa cu Coreea de Nord.

Citeşte şi: CPI începe o anchetă preliminară privind execuţii extrajudiciare în Filipine