DISTRIBUIȚI
Newsweek

Statele Unite şi-au reiterat luni disponibilitatea de a purta discuţii cu Phenianul despre programul nuclear al Coreei de Nord fără a stabili condiţii prealabile, informează dpa, potrivit agerpres.

„Continuăm să sperăm că Phenianul va răspunde pozitiv la disponibilitatea noastră şi la oferta noastră de a ne întâlni oriunde şi oricând, fără condiţii prealabile”, a declarat trimisul special al SUA, Sung Kim.


Citeşte şi: Pandemia a demonstrat că CDC este STRICAT! Poate fi el reparat?

Sung Kim a făcut aceste declaraţii la Seul, la încheierea discuţiilor cu negociatorii şefi pe dosarul nord-coreean ai Coreei de Sud şi Japoniei.

Negocierile dintre Washington şi Phenian nu au înregistrat progrese după eşecul summitului din Vietnam, în 2019, între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

După ce funcţia de preşedinte al SUA a fost preluată de Joe Biden, Coreea de Nord pare să fi adoptat o abordare expectativă.

Citeşte şi: Italia RENUNŢĂ la mască în aer liber

Săptămâna trecută, liderul nord-coreean a declarat că ţara sa trebuie să fie „pregătită atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare” cu Statele Unite.

„Să sperăm că referirea la dialog a preşedintelui Kim indică faptul că vom obţine un răspuns pozitiv în curând”, a declarat Sung Kim.

El a adăugat că, între timp, Washingtonul va continua să aplice sancţiunile Consiliului de Securitate al ONU împotriva Coreei de Nord.