DISTRIBUIȚI

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a informat Congresul că SUA vor vinde arme în valoare de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite (EAU), inclusiv avioane F-35, drone şi alte echipamente militare, au anunţat surse parlamentare americane, citate marţi de Reuters, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că Washingtonul va avansa vânzările propuse către UAE ”chiar dacă continuăm să analizăm detaliile şi ne consultăm cu oficialităţile din Emirate” în legătură cu utilizarea armelor.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Adminstraţia Biden a suspendat acordurile convenite de fostul preşedinte republican Donald Trump, pentru a le reanaliza.

În noiembrie anul trecut, administraţia Trump a informat Congresul că a aprobat vânzările de arme către EAU, în urma acordului din septembrie, mediat de SUA, prin care ţara arabă şi-a normalizat relaţiile cu Israelul.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Contractul prevede furnizarea de echipamente realizate de grupurile industriale General Atomics, Lockheed Martin şi Raytheon Technologies, printre care 50 de avioane F-35 Lighting II, până la 18 sisteme aeriene MQ-9B şi un pachet de muniţii aer-aer şi aer-sol.

Totuşi, unii congresmeni americani au criticat EAU pentru implicarea în războiul din Yemen, conflict considerat drept unul dintre cele mai grave crize umanitare din lume.