DISTRIBUIȚI

Washingtonul a decis joi noi sancţiuni financiare faţă de societăţi iraniene acuzate de participare la programul de rachete balistice al Teheranului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Unui număr de cinci companii industriale, filiale ale grupului Shahid Bakeri Industrial Group, deja pe lista neagră americană, le-au fost blocate activele din Statele Unite şi interzise orice relaţie comercială şi accesul la sistemul financiar american, potrivit unui comunicat al Trezoreriei SUA.


Citeşte şi: Din ce în ce mai puţini nord-coreeni reuşesc să fugă din ţară. S-a ajuns la un prag istoric

Societăţile respective sunt acuzate de dezvoltarea şi fabricarea de echipamente pentru rachetele balistice iraniene, mergând de la propulsoare cu propergol solid la sisteme de ghidaj şi control sau echipamente de susţinere la sol.

„Aceste sancţiuni vizează entităţi cheie implicate în programele de rachete balistice favorizate de Iran în detrimentul bunăstării economice a poporului său”, a indicat, într-un comunicat, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Citeşte şi: Coasta de est a Statelor Unite, cuprinsă de o furtună hibernală

„Statele Unite vor continua să contracareze relele intenţii ale regimului iranian, inclusiv prin adăugarea de sancţiuni pentru abuzurile asupra drepturilor omului”, a continuat oficialul american.

De la finalul anului 2017, peste 20 de persoane au fost ucise în Iran, iar sute au fost arestate în timpul protestelor faţă de dificultăţile economice şi puterea de la Teheran.