DISTRIBUIȚI

Statele Unite sunt „preocupate” de „escaladarea tensiunilor” la frontiera dintre Liban şi Israel, unde a avut loc un schimb de focuri între mişcarea şiită Hezbollah şi armata israeliană, a afirmat duminică un responsabil al Departamentului de Stat de la Washington, notează AFP, potrivit agerpres.

„Statele Unite susţin pe deplin dreptul Israelului de a se autoapăra. Hezbollah ar trebui să se abţină de la acţiuni ostile care ameninţă securitatea, stabilitatea şi suveranitatea Libanului”, a declarat acest responsabil.


Citește și: Dorian a lovit cu o forță catastrofală Bamahas! NICIODATĂ nu s-a mai întâmplat așa ceva – VIDEO

„Acesta este un alt exemplu al rolului destabilizator al agenţilor Iranului în sabotarea păcii şi securităţii în regiune”, a adăugat el.

Duminică, la graniţa de nord a Israelului a izbucnit un schimb de focuri a izbucnit, după ce militanţi Hezbollah au atacat o bază militară israeliană cu rachete antintanc, trase din Liban.

Citește și: Clădire prăbușită ‘ca un castel de cărți’! 15 oameni au murit!

În replică, armata israeliană a ripostat cu armament greu şi a atacat diverse obiective din sudul Libanului.

Potrivit unei surse apropiate Hezbollahului, a fost vorba despre o „ripostă” la o lovitură israeliană care a ucis la 24 august, în Siria, doi membri ai formaţiunii şiite libaneze.