DISTRIBUIȚI
youtube

O nouă serie de dosare secrete despre asasinatul preşedintelui american John F. Kennedy a fost publicată, vineri, de Arhivele Naţionale ale SUA, informează AFP.

680 de dosare au fost publicate, între care 553 niciodată apărute deoarece CIA se împotrivea, din motive de securitate.


În aceste documente se află detalii despre tentativele de recrutare a diplomaţilor sovietici din străinătate, cu transcrieri ale discuţiilor telefonice.

De asemenea, se află şi documente ale Ministerului Justiţiei, Ministerului Apărării şi a unei comisii parlamentare care s-a ocupat de ancheta privind asasinarea lui Kennedy, la 22 noiembrie 1963, la Dallas, în Texas.

Specialiştii în cazul Kennedy au apreciat însă că aceste noi documente nu conţin probabil nicio dezvăluire importantă.

Este pentru a treia oară în acest an când Arhivele Naţionale publică dosare, în conformitate cu legea Congresului din 1992, prin care se cere ca toate documentele legate de Kennedy să fie publicate în 25 de ani. Deja au fost publicate 3.810 de dosare la 24 iulie şi alte 2.891 la 26 octomrbie.

John Fitzgerald Kennedy a fost al 35-lea preşedinte american. El a fost împuşcat în 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas, cel considerat vinovat de asasinarea sa fiind Lee Harvey Oswald.