DISTRIBUIȚI
Ria Novosti

Kremlinul a afirmat joi că Washingtonul a luat o decizie „dezamăgitoare şi nefondată”, după ce în ajun SUA au retras acreditarea canalului rus de televiziune RT pentru acoperirea actualităţilor din Congres. O astfel de decizie nu poate rămâne fără răspuns, a adăugat Kremlinul, potrivit agerpres .

„Decizia senatorilor şi reprezentanţilor americani de a nu mai acredita RT este extrem de dezamăgitoare, nefondată şi contrară principiilor libertăţii presei şi a cuvântului, mai ales că nu este vorba doar de filiala americană a RT, ci şi de Sputnik şi alte media asociate cu acest grup”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.


Acesta a mai promis „un răspuns destul de emoţional din partea legislatorilor ruşi cu privire la media americane”, iar mai mulţi parlamentari ruşi au indicat că se lucrează la măsuri reciproce.

Citește și : SCLAVIE în Libia. Macron anunţă evacuarea urgentă a victimelor

Decizia de miercuri a autorităţilor americane de a interzice accesul RT în Congres survine la scurt timp după înregistrarea canalului rus în limba engleză drept „agent străin”, după ce în septembrie serviciile de informaţii americane au estimat că acesta, controlat de stat, este „principalul mijloc de propagandă internaţională al Kremlinului”. Potrivit serviciilor de informaţii americane, RT s-a implicat în special în campania de dezinformare pusă la cale de Moscova în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, în favoarea actualului preşedinte Donald Trump.

În răspuns, preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat sâmbătă o lege care permite clasificarea şi de către Rusia a anumitor media drept „agenţi străini”, fiind vizate în primul rând posturile Vocea Americii şi Radio Europa liberă/Radio Libertatea, finanţate de Congresul american.