DISTRIBUIȚI
Aprecon

SUA le-au cerut vineri americanilor care se află în Etiopia „să părăsească ţara cât de curând posibil” din cauza „escaladării” conflictului, relatează AFP, potrivit agerpres.   

„Le recomandăm cu putere cetăţenilor americani să renunţe să se deplaseze în Etiopia şi celor care se află în prezent în Etiopia să înceapă să se pregătească să părăsească ţara”, a postat ambasada americană de la Addis Abeba pe Twitter.


Citește și : Inundaţiile fac ravagii în Bosnia (VIDEO)! Capitala ţării ‘s-a scufundat’ în BEZNĂ!

Departamentul de Stat american şi-a întărit deja avertismentul către cetăţenii americani, recomandându-le să nu meargă în ţara în război sau „să ia în calcul să plece dacă se află deja la faţa locului”.

Însă într-un comunicat publicat vineri, ambasada merge mai departe.

„Situaţia securitară în Etiopia este foarte instabilă. Recomandăm cetăţenilor americani aflaţi în Etiopia să părăsească ţara cât de curând posibil”, a transmis misiunea diplomatică.

Ambasada SUA recomandă părăsirea ţării cu un zbor comercial dar se declară gata să-i ajute pe americani în caz de nevoie.

Citește și : Coastele britanice sunt luate cu asalt! Sute de migranţi au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi

Nouă grupuri rebele etiopiene au anunţat vineri la Washington crearea unei alianţe împotriva guvernului premierului Abiy Ahmed, într-un „front unit” condus de combatanţii din Frontul de eliberare al poporului din Tigray (TPLF), care ameninţă să pornească spre capitala Addis Abeba.