DISTRIBUIȚI
dailysabah.com

Statele Unite l-au acuzat luni pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro că a „fraudat în mare măsură” alegerile regionale şi locale de duminică, care în opinia lor nu au fost nici libere, nici corecte, notează AFP, potrivit agerpres.

„Regimul Maduro i-a privat din nou pe venezueleni de dreptul lor de a participa la un proces electoral liber şi echitabil”, a declarat şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, într-un comunicat.


Citeşte şi: Un autocar plin cu oameni A LUAT FOC în Bulgaria (VIDEO)! Sunt cel puţin 45 de morţi! – Black News

„Temându-se de vocea şi votul venezuelenilor, regimul a fraudat în mare măsură procesul pentru a stabili rezultatul acestor alegeri cu mult înainte ca primul buletin să fie aruncat în urne”, a adăugat el, referindu-se la „arestări arbitrare”, la „incriminarea activităţii partidelor politice”, „interzicerea unor candidaţi”, „cenzura mass-media” şi alte „metode autoritare care practic au înăbuşit pluralismul politic”.

Antony Blinken a salutat partidele, candidaţii şi alegătorii care au participat la scrutin pentru „a păstra” un spaţiu democratic, deplângând în acelaşi timp că Nicolas Maduro aproape că l-a făcut „să dispară”.

Puterea şefului statului, a cărui realegere la preşedinţia Venezuelei în 2018 nu este recunoscută de Washington şi o parte a comunităţii internaţionale, a câştigat o victorie zdrobitoare la alegerile regionale de duminică, cu 20 din 23 de posturi de guvernator şi primăria capitalei Caracas.

Citeşte şi: Un autocar plin cu oameni A LUAT FOC în Bulgaria (VIDEO)! Sunt cel puţin 45 de morţi! – Black News

Opoziţia divizată a participat pentru prima dată la alegeri din 2017, după boicotarea alegerilor prezidenţiale şi legislative. În pofida apelurilor la unitate, ea nu a reuşit să fuzioneze.

Uniunea Europeană a trimis pe teren o misiune electorală, prima după 15 ani, care îşi va prezenta marţi raportul.