DISTRIBUIȚI
Spectrum News

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american Ned Price a declarat vineri că Washingtonul condamnă în termenii cei mai puternici comentariile unui oficial taliban care a spus că gruparea va reinstitui utilizarea amputărilor şi execuţiile ca pedeapsă în Afganistan, informează Reuters, potrivit agerpres

Într-un briefing telefonic cu reporterii, Price a răspuns comentariilor liderului talibanilor mullahul Nooruddin Turabi făcute agenţiei Associated Press, spunând că aceste pedepse „ar constitui abuzuri clare, grosolane ale drepturilor omului”.


Citește și : UE denunţă spionajul cibernetic al Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni

„Rămânem fermi împreună cu comunitatea internaţională pentru ca autorii unor astfel de abuzuri să fie traşi la răspundere”, a spus Price.

Washingtonul declarase că orice potenţială recunoaştere a noului guvern condus de talibani la Kabul, care l-a înlocuit pe cel sprijinit de Occident şi prăbuşit luna trecută, ar depinde de respectarea drepturilor omului.

„Urmărim foarte atent”, a mai spus Price. „Şi nu doar ascultând anunţurile ce apar, dar urmărind foarte atent cum se comportă talibanii”.

Citește și : Norvegia RENUNŢĂ la toate restricţiile pandemice