DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Donald Trump a făcut 1.628 de declaraţii false sau mincinoase în cursul celor 298 de zile de la învestirea sa în funcţie, ceea ce reprezintă în medie 5,5 minciuni pe zi, a calculat într-un material publicat marţi ziarul The Washington Post, citat de publicaţia belgiană Le Soir, după cum transmite şi agerpres.

Într-un astfel de ritm, este de aşteptat ca Trump să ajungă la 2.000 de declaraţii eronate în primul său an de mandat şi la 8.000 de minciuni până la sfârşitul mandatului său.


Citeşte şi: Două garnituri de metrou s-au ciocnit în Singapore. 25 de oameni sunt răniţi – VIDEO

The Washington Post precizează că ritmul minciunilor lui Trump a crescut brusc în ultima lună, atingând 9 declaraţii false pe zi. Numărul lor atât de mare se explică parţial prin faptul că Donald Trump se repetă adeseori. Deci, Trump a pronunţat de trei sau patru ori aceleaşi 50 de minciuni.

Preşedintele american a mers atât de departe încât a spus de 60 de ori că Obamacare ‘este pe cale să moară’ sau ‘a murit’. Or, nu este cazul, conform Biroului pentru buget al Congresului.

Conform ziarului american, Trump comite cele mai multe erori sau falsuri atunci când vorbeşte despre nivelul şomajului din SUA, taxe, piaţa bursieră americană şi programul de sănătate Obamacare.