DISTRIBUIȚI
AFP

Vulcanul Shinmoe, situat pe insula Kyushu din sud-vestul Arhipelagului Japonez, a erupt din nou miercuri, după un eveniment similar care a avut loc vinerea trecută, a anunţat Agenţia Meteorologică Japoneză, citată de Kyodo şi Xinhua, potrivit agerpres.

Vulcanul cu o înălţime de 1.421 de metri, aflat în zona prefecturilor Kagoshima şi Miyazaki, a erupt la ora locală 15:34 aruncând o coloană de cenuşă şi fum până la 2.200 de metri altitudine, potrivit agenţiei.


Citeşte şi: Albania refuză amplasarea taberelor de refugiaţi pe teritoriul său

Instituţia a avertizat că zona aflată pe o rază de 3 kilometri de crater ar putea fi expusă rocilor vulcanice expulzate de vulcan şi unui flux piroclastic ce ar putea ajunge la 2 kilometri distanţă de acesta.

Nivelul de alertă a fost menţinut la 3 (5 fiind nivelul maxim), ceea ce presupune că accesul în zona vulcanului este restricţionat.

Vulcanul Shinmoe, unul dintre cei aproximativ 50 de vulcani din Japonia monitorizaţi constant, a avut o activitate constantă în ultima perioadă, fiind înregistrate erupţii şi în lunile aprilie şi martie. Evenimentul din martie a fost prima erupţie explozivă din ultimii şapte ani.

Japonia este situată în zona aşa-numitului Cerc de Foc al Pacificului, unde au loc frecvent seisme şi erupţii vulcanice.

Citeşte şi: GRAV accident de circulaţie în Germania. Un om a murit şi alţi 30 sunt răniţi