Vulcanul Anak Krakatau din Indonezia a erupt în noaptea de vineri spre sâmbătă, aruncând cenuşă şi lavă la 500 de metri în aer, a anunţat sâmbătă agenţia de vulcanologie din această ţară, transmite dpa, scrie agerpres.
Nivelul de alertă la acest vulcan, situat între insulele Java şi Sumatra, a rămas la trei, cel mai înalt nivel, a adăugat Centrul pentru Vulcanologie şi Atenuare a Riscurilor Geologice.
Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 la nivel mondial
În timpul unei erupţii din decembrie 2018, vulcanul Anak Krakatau a provocat un tsumani care a ucis peste 430 de oameni şi a rănit câteva mii. Erupţia din 2018 a făcut ca vulcanul să piardă două treimi din înălţime şi până la trei sferturi din volum.
Indonésie : Une webcam a documenté l'éruption depuis l'île d'Anak Krakatau et montre la lave s'écoulant du volcan Krakatoa pic.twitter.com/7xddXO79KK
— Rebecca Rambar (@RebeccaRambar) April 11, 2020
Pour répondre à cette question, on va revenir sur l'éruption d'Anak Krakatau (Indonésie) en décembre 2018. Voici une petite compilation de vidéos filmées lors de l'éruption :https://t.co/QjZP3kjMWE
— Sous Nos Pieds (@Sous_Nos_Pieds) April 1, 2020
Beautiful video of Krakatoa volcano eruption in Indonesia. #AnakKrakatau pic.twitter.com/fxTXSvuG8a
— Vishnu T. Narayanan (@visnarayanan) April 11, 2020
Insula Anak Krakatau a fost creată după erupţia legendară a vulcanului Krakatau, în august 1883. Erupţia a fost atât de violentă încât insula vulcanică ce existase până atunci s-a scufundat în mare. Peste 35.000 de oameni şi-au pierdut viaţa atunci.
Marea dintre Sumatra şi Java, la fel ca restul ţării insulare, se situează pe Cercul de foc al Pacificului, cea mai activă zonă din punct de vedere geologic de pe Pământ unde erupţiile vulcanice şi cutremurele sunt frecvente, aminteşte dpa.
Citește și : Papa Francisc îi compară pe cei care i-au tratat pe bolnavii de COVID-19 cu soldaţii ‘morţi pe front’