DISTRIBUIȚI
The Straits Times

Mai multe zboruri spre și dinspre insula Bali au fost anulate sau redirecționate după ce vulcanul Muntele Agung a erupt în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, răspândind cenușă vulcanică pe o suprafață întinsă, informează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit mediafax.

Agenția indoneziană pentru dezastre naturale a anunțat că cea mai recentă erupție a vulcanului a durat 4 minute și 30 de secunde, răspândind lavă și roci vulcanice pe o suprafață de 3 kilometri în jurul craterului.


Citește și : Fostul vicecancelar austriac Strache depune plângere împotriva a trei persoane implicate în scandaul Ibiza-gate

În mai multe sate din zonă au fost înregistrate căderi de cenușă vulcanică, însă autoritățile indoneziene au anunțat că nu este necesară evacuarea populației, iar nivelul de alertă pentru vulcan nu a fost ridicată.

Nu au fost raportate victime sau pagube materiale în urma erupției.

Vineri spre sâmbătă noapte, directoratul indonezian pentru transport aerian a comunicat că patru zboruri ce se îndreptau spre Bali au fost redirecționate, iar cinci zboruri dinspre populara destinație turistică au fost anulate din cauza cenușii vulcanice.

Traficul aerian a fost reluat în cursul zilei de sâmbătă, relatează postul Euronews.

Spre finalul 2017, autoritățile au sporit nivelul de alertă în zona Agung în urma intensificării bruște a activității vulcanului, blocând temporar traficul aerian în zonă, însă ulterior nivelul de alertă a fost micșorat, vulcanul continuând însă să erupă ocazional, uneori afectând traficul aerian.

Citește și : Livrările Huawei ar putea scădea cu 25% în 2019