DISTRIBUIȚI
wikipedia

Serbia achiziţionează exclusiv armament defensiv şi nu va cumpăra arme care ar putea avea drept rezultat impunerea unor sancţiuni împotriva sa, a afirmat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care a precizat că ţara sa nu are intenţia de a ataca pe nimeni, transmite miercuri Tanjug, potrivit agerpres.

”Serbia cumpără arme pentru că este o ţară liberă, o ţară mică înconjurată de state membre NATO, cu care noi dorim să avem relaţii bune. Dar nu vom fi un Bambi pe care ele îl vor devora”, a declarat Vucic într-o emisiune difuzată marţi seară de postul de televiziune public de la Belgrad.


Citește și : Poliția cehă anchetează comercializarea măștilor cu Hitler

Şeful statului sârb a explicat că nu va permite ca ţara sa să fie atât de slabă ca în anii ’90 şi a adăugat că deciziile sale privind achiziţionarea de armament se bazează pe fondurile de care dispune Serbia.

Întrebat dacă Serbia va achiziţiona sisteme de rachete S-400, de fabricaţie rusească, Aleksandar Vucic a răspuns că aceasta este o armă fascinantă, dar pe care Belgradul nu intenţionează să o cumpere întrucât nu dispune de bani suficienţi.

Citește și : Franța ia noi măsuri privind migrația