DISTRIBUIȚI
Twitter

Ploile torenţiale şi inundaţiile continuă să ameninţe joi regiuni din nordul şi centrul Israelului, afectate de furtuni care au provocat cel puţin trei decese şi pagube însemnate, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Marea Galileei a crescut cu circa 23 de centimetri în 24 de ore, conform autorităţii hidrologice din Israel.


Citeşte şi: Gardienii Revoluţiei ameninţă SUA cu o ‘răzbunare şi mai dură’

Şcolile din mai multe comunităţi situate în nordul ţării au fost închise joi, măsură care a afectat aproximativ 400.000 de elevi, a relatat postul israelian Kan.

Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost luat de viitură în localitatea nordică Nahariya, a anunţat luni serviciul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă Magen David Adom. Bărbatul încerca să salveze o familie rămasă blocată într-o maşină. Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a lăudat acţiunile bărbatului pe care l-a numit un adevărat erou şi a transmis condoleanţe familiei acestuia.

Activitatea tuturor serviciilor municipale din Nahariya a fost suspendată joi.

Citeşte şi: O nouă tragedie în Iran: Cel puţin 19 morţi după ce un autobuz a căzut într-o râpă în nordul țării

Serviciul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă a anunţat că a primit peste 5.000 de apeluri de la cetăţeni care solicitau ajutor şi a recomandat locuitorilor să evite să iasă afară.

Sâmbătă, doi tineri israelieni care formau un cuplu s-au înecat după ce au rămas blocaţi într-un lift dintr-o parcare subterană din Tel Aviv, inundată în urma ploilor torenţiale. Locuitorii din zonă au declarat că au chemat poliţia şi pompierii de mai multe ori, însă au fost ignoraţi. Când echipele de prim ajutor au sosit în cele din urmă, a fost prea târziu, au spus ei. Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a declarat şocat de eveniment şi a ordonat o reuniune de urgenţă duminică cu toţi cei responsabili „pentru a asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla”.