DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile din Marea Britanie au emis vineri peste 100 de alerte de inundaţii, numeroşi locuitori din anumite zone din nordul Angliei fiind salvaţi sau nevoiţi să-şi evacueze casele, după ce cantitatea de precipitaţii căzută în 24 de ore a depăşit totalul precipitaţiilor înregistrate în mod normal într-o lună, relatează Reuters şi Press Association, potrivit agerpres.

Zeci au persoane au rămas blocate într-un centru comercial din oraşul Sheffield în noaptea de joi spre vineri şi alte aproape 100 au fost salvate dintr-un alt mall din apropiere de pompieri cu ajutorul bărcilor gonflabile.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la cea mai mare rafinărie din Siria. Cel puţin un om a murit!

Cea mai mare îngrijorare se referă la casele aflate în cinci zone din jurul râului Don, lângă oraşul Doncaster, unde autorităţile au avertizat că ploile torenţiale au provocat inundaţii grave, iar nivelul apelor a atins niveluri record, punând în pericol viaţa locuitorilor.

„Locuitorii din aceste zone sunt sfătuiţi să-şi părăsească casele”, se arată într-un comunicat al autorităţilor din Doncaster. „Sfătuim oamenii să caute adăpost la familie şi prieteni. Au fost deschise şi centre de primire”, se precizează în comunicat.

Deşi cea mai mare parte a inundaţiilor au afectat centrul şi nordul Angliei, Agenţia pentru Mediu a emis peste 100 de alerte de inundaţii pentru întreg teritoriul ţării.

Citeşte şi: CĂDEREA Zidului Berlinului: 9 noiembrie 1989, ziua care A SCHIMBAT lumea!

Ploaia torenţială a produs perturbări pe liniile de transport. Unii operatori feroviari au emis avertismente de călătorie în zone din jurul Sheffield şi alte localităţi afectate, în timp ce multe drumuri au fost, de asemenea, închise.

„Este teribil să vezi inundaţiile devastatoare din nordul Angliei”, a scris premierul Boris Johnson pe Twitter. „Mulţumesc echipelor de urgenţă şi voluntarilor care ajută familiile în aceste momente dificile”, a mai spus el.