DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa într-o alunecare de teren provocată de ploile torenţiale în estul Republicii Democrate Congo (RD Congo), a declarat joi un oficial local, relatează dpa, potrivit agerpres.

Alunecarea de teren s-a produs joi dimineaţă în oraşul Bukavu din provincia Kivu de Sud, a declarat primarul oraşului, Bilpa Ulengabo.


Citește și: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT în Rusia! Ambii piloţi au murit!

Operaţiunile de căutare pentru supravieţuitori continuă, a afirmat Ulengabo, precizând că autorităţile se aşteaptă ca numărul morţilor să crească.

RD Congo şi unele ‘ţări din Africa de Est, între care Uganda, Tanzania, Burundi şi Kenya, au fost afectate de „precipitaţii neobişnuit de abundente şi de inundaţii”, potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Citește și: Secţiile de votare s-au deschis în UK. Alegerile sunt cruciale pentru Brexit!

Peste 2,8 milioane de persoane sunt în prezent afectate şi peste 280 şi-au pierdut viaţa, a anunţat OCHA la începutul săptămânii.

Ploile abundente au fost provocate de un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de dipol pozitiv din Oceanul Indian care urmează să se reducă în săptămânile următoare, însă este de aşteptat ca „ploile torenţiale să persiste pe parcursul lunii decembrie şi să se intensifice”, a spus OCHA.