DISTRIBUIȚI

O femeie a decedat, mai multe curse aeriene au fost anulate pe aeroporturile din Sydney şi Melbourne, iar numeroase proprietăţi au rămas fără electricitate, vineri, din cauza rafalelor puternice de vânt care au măturat statele din sud-estul ţării, relatează Reuters, potrivit agerpres.

O femeie aflată într-o maşină a murit după ce un arbore s-a prăbuşit pe autovehiculul care se deplasa pe un drum din statul Victoria. Doi copii şi un bărbat aflaţi în aceeaşi maşină au fost spitalizaţi, a indicat poliţia.


Vremea severă, manifestată prin vânt puternic, condiţii de viscol şi ploi torenţiale, care s-a abătut asupra celei mai mari părţi a sud-estului Australiei a lăsat fără curent electric mii de proprietăţi şi a perturbat traficul aerian, relatează vineri DPA.

Biroul de Meteorologie din Australia a emis avertizări de vreme severă valabile pentru ziua de vineri în toate statele şi regiunile, cu excepţia Teritoriului de Nord şi Queensland, în urma pătrunderii unei mase de aer polar şi a unui curent rece din sud-est.

Citeşte şi: Trump îl pune pe Joseph Maguire director interimar al National Intelligence

”Aceasta este cea mai rece izbucnire cu care s-a confruntat anul acesta zona de sud-est”, a declarat meteorologul Rohan Smyth pentru postul australian ABC.

Orarul mai multor zboruri interne şi internaţionale din zona Aeroportului Sydney a fost perturbat, iar numeroase anulări şi întârzieri au fost înregistrare vineri dimineaţă. De asemenea, terminalul de curse interne din Melbourne a fost afectat.

Compania de electricitate South Australia Power Networks a anunţat că aproximativ 6.000 de proprietăţi au rămas fără curent electric, majoritatea în sud-estul Australiei de Sud.

În statul Victoria şi în capitala sa Melbourne, vântul puternic, ce a atins viteze de până la 120 km/h, a doborât copaci şi a distrus mai multe case. Peste 1.500 de proprietăţi au rămas fără curent electric în acest stat, iar serviciul statal de urgenţă a declarat că a primit peste 400 de apeluri.

Citeşte şi: Atac sălbatic asupra unui poliţist londonez! Victima a fost lovită în cap cu maceta

Condiţii de viscol sunt prognozate în regiunile alpine din statele New South Wales şi Victoria, cu rafale de vânt de până la 120 km/h. În regiune a nins peste noapte, iar precipitaţiile sub formă de ninsoare vor continua. De asemenea, există risc de avalanşe, a anunţat biroul de meteorologie.

Avertizări de vânt puternic au fost emise şi pentru unele regiuni din Tasmania şi Australia de Vest.