DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi omologul său american Donald Trump s-ar putea întâlni înaintea summitului istoric SUA-Coreea de Nord care ar urma să aibă loc în mai sau iunie, a indicat miercuri preşedinţia de la Seul, transmit agenţiile Yonhap, Kyodo şi Reuters, potrivit agerpres.

Posibilitatea unei întâlniri Trump-Moon a fost evocată în timpul discuţiilor avute marţi la Washington de Chung Eui-yong, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean, cu omologul său de la Casa Albă, John Bolton.


Citeşte şi: INCENDIU la o sondă ilegală de petrol din Indonezia. Cel puţin 10 oameni au murit

‘Ei au convenit că preşedintele Moon şi preşedintele Trump vor avea o convorbire telefonică imediat după summitul Coreea de Sud – Coreea de Nord şi vor discuta despre rezultatul summitului’, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Moon, Yoon Young-chan, într-un briefing de presă.

‘Ei au convenit, de asemenea, să insiste pentru o întâlnire între cei doi preşedinţi înaintea summitului SUA-Coreea de Nord’, a adăugat purtătorul de cuvânt de la Seul.

Coreea de Sud şi SUA vor continua să colaboreze strâns pentru a asigura succesul summiturilor separate ale preşedinţilor lor cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, a mai precizat el.

Citeşte şi: UNICEF Grecia, în centrul unui uriaş scandal de corupţie

Preşedintele american a indicat anterior că întâlnirea sa cu liderul nord-coreean va avea loc, probabil, în mai sau la început lui iunie.

SUA vor urmări îndeaproape summitul intercoreean de vineri, care va preceda întâlnirea Trump-Kim.